5100 грн за образу вчителя: дніпровські фахівці про відповідний законопроєкт

5 100 гривень. Такий штраф будуть платити батьки тих учнів, які ображають вчителів.

Наскільки захищені педагоги від цькування розповіли в пресцентрі Відкритого Алла Малиновська-Поправка та Роман Коган.

Відповідний законопроєкт у Верховній Раді зареєстрували ще рік тому, а нині його продовжують розглядати та доповнювати. Представники шкільних офіцерів громад кажуть, що тема булінгу дітей над педагогами є дуже актуальною. Здебільшого, свою неповагу до викладачів вони демонструють за допомогою висловлювань нецензурною лексикою.

«До класичних, популярних порушень серед дітей є і нецензурна лайка, і пригнічення вчителя, і надходження якихось смс-повідомлень. Це складно довести. Той самий кібербулінг по відношенню до вчителя. Він дуже розповсюджений. Найчастіше це замовчується: не виходить за межі класу або школи. Діти, на жаль, бувають дуже жорстокі. Їх поведінка постійно змінюється і іноді стає доволі агресивною. Про це потрібно говорити, тому що педагоги нині захистити себе майже не можуть», — говорить заступниця начальника відділу зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції у Дніпропетровській області Алла Малиновська-Поправка.

5100 грн за образу вчителя: дніпровські фахівці про відповідний законопроєкт - рис. 1

В Україні сьогодні вже діє закон про булінг, але фахівці кажуть, що він поширюється лише на систематичні випадки цькування. Захистити ж себе від образ педагоги наразі не можуть.

«Нова стаття передбачає адміністративну відповідальність за вчинення образи, тобто умисного приниження честі і гідності особи, виражене в непристойній формі, переслідування, психічного чи фізичного насильства», — акцентує адвокат Роман Коган.

5100 грн за образу вчителя: дніпровські фахівці про відповідний законопроєкт - рис. 2

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ НОВОСТИ ДНЕПРА: В частном секторе Днепра шум от трансформатора мешал жить семье почти три года | Відкритий

Подписывайтесь на наш Телеграм-канал и страницу Відкритого в Фейсбук, чтобы первыми узнавать о важных событиях в Днепре.

Теги: , , ,